Zijn er verschillende polypropyleen zwembaden?

Zijn er verschillende polypropyleen zwembaden?

Uiteraard! De eerste indicatie is meteen de minst leuke. De prijs van de kuip geeft meteen de kwaliteit van het zwembad aan en het verschil in polypropyleen zwembaden. In deze blog informeren we jullie over het materiaal maar ook de aandachtspunten bij de aankoop van een PPC zwembad.

Eerst en vooral is polypropyleen een heel duurzame en onbreekbare kunststof, sterker dan polyethyleen. Het gebruik van polypropyleen werd vooral toegepast in de industrie, voornamelijk ook de chemische industrie omwille van zijn hoge resistentie tegen basen en zuren. Bovendien is dit materiaal antibacterieel, onderhoudsvriendelijk en UV bestendig, door de hoge densiteit van deze kunststof is osmose uitgesloten!

Door al deze voordelen heeft deze lichting kunststoffen heel snel de markt veroverd en het aandeel van de polyesterharsen flink doen krimpen. Bijgevolg hebben deze PPC zwembaden de beste prijs-kwaliteit verhouding op de markt. Kiezen voor een PPC zwembad van STM zwembaden staat garant voor zorgeloos zwemplezier gedurende tientallen jaren.

Aangezien dit zwembad gemaakt wordt uit volle massa platen van 10mm dikte is elke vorm en afmeting mogelijk. Alles kan op maat gemaakt worden, als jij het kan bedenken kunnen wij het maken! Let bij de aankoop van een zwembad zeker op de dikte van het plaatmateriaal, er zijn ook polpypropyleen zwembaden die gebouwd worden met platen van 0.6 of 0.8 cm dikte. Bij STM zwembaden wordt ieder zwembad gemaakt met platen van 1cm dikte. Hoe dikker de platen hoe hoger de kwaliteit. Bij platen van 1cm dikte gaat ook de isolatiewaarde sterk omhoog wat weer een daling betekent in energie en uiteindelijk ook jouw portemonnee.

Aan de buitenzijde worden de zwembaden verstevigd met honinggraat platen voor de extra stevigheid. Hierdoor zie je ook geen vervorming van de plaat aan de binnenzijde van het zwembad. Het is ook belangrijk dat de afstand van deze platen niet te ver uit elkaar gelast worden voor de stevigheid en de strakheid van het zwembad.

Tenslotte worden alle aansluitingen in PP gelast, dit is een uitzondering in de constructie van een PPC zwembad. Het gebruik van PP lasmoffen staat garant voor steeds een waterdichte aansluiting van skimmers, bodempot, stofzuiger en inspuiters.

Bekijk al onze blogposts

Vraag ons gratis e-book aan!

E-book aanvragen