Waarom een zwembadafdekking een absolute aanrader is.

Waarom een zwembadafdekking een absolute aanrader is.

Het gebruik van een zwembadafdekking komt steeds vaker voor, het heeft veel voordelen. Enerzijds blijft uw zwembad niet alleen schoon, maar bespaart u ook energie en water. We sommen de voordelen even voor jullie op!

Het voorkomt verdamping van uw zwembadwater

Een open zwembad leidt niet alleen tot waterverlies maar ook tot een enorm energieverlies. Een zwembadafdekking voorkomt in hoge mate verdamping.   Wanneer u kiest voor een zwembadafdekking heeft u ook minder kans dat bladeren, puin en vuil in het zwembad komen waardoor u uiteraard minder moet gaan poetsen en het zwembad proper maken.  Het leuke hieraan is dat u meer kan genieten van uw zwembad!

Energie besparing

Een zwembad verwarmen kost geld en energie, meestal worden zwembaden opgewarmd door een warmtepomp.  Water gaat verloren door verdamping waardoor het zwembad ook zijn warmte verliest. Een gesloten zwembadafdekking zorgt ervoor dat de warmte in het zwembad blijft, het houdt het water warm wat er dan weer voor zorgt dat de warmtepomp minder energie moet verbruiken.

Een lamellen afdekking kan uw zwembad ook beschermen tegen te veel opwarming van de zon. Het weerkaatst de zonnestralen en houdt uw zwembad op de gewenste temperatuur.

Een proper zwembad

Een open zwembad kan heel snel vuil worden. Zwembadafdekkingen beschermen het zwembad tegen contact met bladeren, vuil en andere. Dit resulteert in minder gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, minder reiniging en een hogere kostenefficiëntie.

Veiligheid

Een gesloten zwembadafdekking geeft u ook een gerust gevoel. De kinderen, kleinkinderen of dieren kan u met een zwembadafdekking veilig achterlaten in de tuin en in de buurt van het zwembad. Het bedekt uw volledige zwembad en kan in het ergste geval verdrinking voorkomen. 

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten zwembadafdekkingen. PVC of PC (polycarbonaat) lamellenafdekkingen. In een aantal mooie strakke kleuren. In vergelijking tot PVC heeft polycarbonaat (PC) vele voordelen die de levensduur van dergelijke zwembadlamellen bevorderen. Een polycarbonaatlamel is een duurzaam product! Solar lamellen om het zwembadwater mee op te warmen, dit heeft niet altijd zijn voordelen en wordt meestal gekozen bij een optimale ligging van het zwembad ten opzichte van de zon.

Daarnaast bestaat er nu ook een anti-alg lamellendek. Minimale algengroei d.m.v. het blokkeren van het zonlicht in de scharnierpunten en heel gemakkelijk in onderhoud dankzij aangepaste einddoppen met uitsparingen voor het reinigen.

STM zwembaden biedt u verschillende soorten zwembadafdekkingen. Zowel bij de plaatsing van uw nieuw zwembad als ook renovaties of het plaatsen van een zwembadafdekking in reeds bestaand zwembad. Contacteer ons gerust en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Bekijk al onze blogposts

Vraag ons gratis e-book aan!

E-book aanvragen