Waarom investeren in een zwembad in België wel interessant is!

Waarom investeren in een zwembad in België wel interessant is!

Uit een artikel van Vincent Merckx voor de VRT over de verandering van het klimaat halen we een aantal belangrijke aspecten. Gemiddeld genomen is het momenteel 1.2 graden Celsius warmer dan in de periode 1961-1990.  Deze objectieve cijfers komen voort uit de nieuwe klimaatnormalen die het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) recent heeft gepubliceerd.  Concreet betekent dit meer dan dubbel zoveel tropische dagen en maar liefst dertien vriesdagen minder. Meteen al een eerste reden dat wel investeren in een zwembad in België interessant is.

Het KMI herberekent deze klimaatnormalen elke tien jaar. Vandaag heeft het de nieuwe gemiddelden gepubliceerd voor de periode van 1991 tot 2020. En die maken nog maar eens duidelijk dat de kopwerming geen zaak van de verre toekomst meer is, maar vandaag actueel is.

Ook weerman Frank Deboosere werkt dagelijks met de klimaatnormalen van het KMI en heeft deze bestudeerd. “Je ziet duidelijk dat de dingen aan het veranderen zijn” beweert Frank. “Met 1,2°C is de gemiddelde temperatuur in ons land flink gestegen tegenover de periode van 1961 tot 1990. En er zijn ook meer extremen. Het aantal tropische dagen, zomerdagen en lentedagen is toegenomen. En het aantal ijs- en vorstdagen, waarop het ofwel de hele dag vriest of enkel ‘s nachts, zijn afgenomen.” 

In 2020 is de zwembadmarkt met 30% gestegen.  Covid 19 en de overweging dat we wellicht minder kunnen gaan reizen heeft hierin bijgedragen.. Maar de belangrijkste afweging blijft dat het rendement van een zwembad momenteel vele malen hoger is. Het aantal zonne-dagen is toegenomen, en dat is goed nieuws voor mensen die een zwembad hebben in de tuin of overwegen om hierin te investeren.    Door de aangenamere temperaturen kunnen we meer en langer genieten van ons zwembad. Kortom, een aantal redenen dat wel investeren in een zwembad in België interessant is.

Ontdek onze ppc zwembaden!

Bekijk al onze blogposts

Vraag ons gratis e-book aan!

E-book aanvragen