Wat is een monoblok zwembad?

Wat is een monoblok zwembad?

Een monoblok zwembad is een zwembadtype dat bestaat uit één geheel. Het wordt prefab gebouwd onder de strengste eisen en ideale omstandigheden.

Een monoblok zwembad wordt in zijn geheel getransporteerd vanuit de fabriek naar jouw woning, daar zal de kuip in de put geplaatst worden en verder afgewerkt worden. Bij een bouwkundig zwembad starten ze vanuit de put met de opbouw van het zwembad. Meestal wordt er voor polystyreen blokken gekozen om later te vullen met beton. Voor de afwerking van de betonnen kuip is er de keuze tussen een liner, tegels of mozïek. Hou er rekening mee dat deze liner na een 10-tal jaar aan vervanging toe is en je snel met een terugkerende kost zit. Bij een bouwkundig zwembad ben je afhankelijk van droogtijden en de weersomstandigheden, hierdoor kan de plaatsing aardig oplopen en spreken we weken of zelfs maanden wanneer je eindelijk die eerste duik kan nemen.

Het enorme voordeel van monoblok zwembaden is de tijdswinst! Wist je dat een monoblok zwembad in 3 tot 5 dagen zwemklaar is bij STM zwembaden?

Monoblok zwembaden kunnen uit verschillende materialen bestaan. Polyester, vinylestherhars, epoxy, HDPE, inox en PPC of polypropyleen zwembaden.

Bij STM zwembaden kiezen we resoluut en enkel alleen voor de kwalitatieve PPC zwembaden. Waarom? Kijk even mee naar de voordelen van dit product op onze pagina PPC zwembaden.

PPC Monoblock zwembad

Wat wij bedoelen met kwalitatieve polypropyleen zwembaden kunnen jullie lezen in onze volgende blog ” Wat is een kwalitatief PPC zwembad?” In dit materiaal bestaan er ook heel veel verschillen, niet elk ppc zwembad is op dezelfde manier en volgens de regels van de kunst gefabriceerd. Let dus goed op en vraag naar de technische gegevens van jouw PPC zwembad.

Lichtgrijs PPC zwembad

Bekijk al onze blogposts

Vraag ons gratis e-book aan!

E-book aanvragen