Onderhoud zwembad

Home ยป Onderhoud zwembad
pool cover
Uitstekende na-service
Zwembad op maat
Klimaatneutraal zwembad

Voor het onderhoud van uw zwembad kunt u op ons rekenen. Bij STM Zwembaden in Moerzeke hebben we al heel wat ervaringen met het ontwerpen, plaatsen en onderhouden van zwembaden. We helpen u hier dan ook maar al te graag mee verder en geven u daarnaast de nodige tips om zelf het onderhoud van uw zwembad te kunnen regelen.

Wenst u meer informatie over onze diensten?

Wat is er belangrijk bij het onderhoud van uw zwembad?

Met het technisch onderhoud bedoelen we het onderhoud van de installatie, maar ook het zomer- of winterklaar maken van uw zwembad. Het is belangrijk dat de waarden regelmatig gecontroleerd worden. Het allerbelangrijkste bij het onderhoud van uw zwembad, is echter het schoonmaken van het filter. Deze verzamelt veel sneller vuil dan u zou denken, en het is dan ook van groot belang om deze tijdens de zomermaanden wekelijks te legen. Tegenwoordig werken wij meer en meer met een patroonfilter in plaats van een glasfilter. Deze heeft als voordeel dat hij niet wekelijks moet gereinigd worden via de backwash, waardoor er een waterbesparing van ongeveer 6000 liter is. Wat ook een belangrijk aspect is om uw zwembad lang in goede staat te houden, is het vinden van de juiste balans van chemicaliën. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een automatisering van de chloorverdeling, want dit moet regelmatig worden toegevoegd om het water schoon te houden. Als u liever minder energie steekt in het onderhoud, kunt u ook kiezen voor een hydrolyse systeem in uw zwembad. Dit systeem desinfecteert uw zwembad eenvoudig met een volledig natuurlijke waterbehandeling. Op ons kunt u rekenen voor het installeren van een zwembad, en voor het onderhoud nadien. Om uw zwembad visueel schoon te houden, is het belangrijk om dit regelmatig te poetsen. Dat kunt u zelf doen, maar hiervoor zijn ook robots beschikbaar die de vloer en zijwanden grotendeels proper maken.

PPC lichtgrijs hoogwaterlijn zwembad

Reken op experten

Wilt u nog meer tips voor het onderhoud van uw zwembad, of laat u dit liever over aan professionals? Schakel ons dan in als uw ervaren zwembadinstallateur en we helpen u graag verder. U kunt op ons rekenen voor het totaalpakket, dus van ontwerp tot plaatsing en het nodige onderhoud of advies achteraf. Contacteer ons via het nummer +32 474 42 42 35 of vul ons online contactformulier in en we komen zo snel mogelijk bij u terug.

Vraag ons gratis e-book aan!

E-book aanvragen