Smart energy

Geen zorgen over uw energiefactuur

Maximaal genieten van uw zwembad met een minimale energiefactuur? STM zwembaden maakt dit mogelijk voor u. U droomt van vakantie in eigen tuin maar de berichten in de media omtrent de gestegen energieprijzen doen u twijfelen over de aanleg van uw droomzwembad?

totaalconcept STM zwembaden

STM ZWEMBADEN heeft de oplossing na maandenlange ontwikkeling en testing. Met trots stellen wij ons Smart Energy System voor waarbij u zorgeloos kan ontspannen aan uw zwembad zonder zorgen over de energiefactuur.

STM zwembaden totaalconcept STM zwembaden totaalconcept STM zwembaden totaalconcept STM zwembaden totaalconcept STM zwembaden totaalconcept STM zwembaden totaalconcept STM zwembaden totaalconcept STM zwembaden totaalconcept
totaalconcept STM zwembaden

Slim energiegebruik voor uw zwembad

U bent in het bezit van zonnepanelen of u overweegt op korte termijn zonnepanelen te plaatsen voor uw huis en zwembad? Dan hebben wij voor u de perfecte oplossing op gebied van minimale energiekost voor het gebruik van uw zwembad.

Het vraagstuk van de digitale teller en bijhorende injectie van overtollige opgewekte energie is voor niemand een ideale oplossing.

STM ZWEMBADEN zocht en vond de perfecte oplossing voor dit vraagstuk: waarom gebruiken wij het zwembad niet als buffer/batterij in plaats van opgewekte energie terug te injecteren op het elektriciteitsnet? Na vele maanden testen en ontwikkeling kunnen wij met trots ons Smart Energy System voorstellen.

totaalconcept STM zwembaden
totaalconcept STM zwembaden

Eenvoudige werking

Concreet, hoe gaat het in zijn werk? Iedereen kent waarschijnlijk de nieuwe digitale teller die reeds bij u thuis is geïnstalleerd of op termijn zal geïnstalleerd worden.

Het grote voordeel van deze teller is dat deze alle data registreert zoals de digitale meterstanden (import, eSTM zwembadenport, tarief…). Daarnaast toont het ook uw actuele verbruik.

Wij hebben een toestel ontwikkeld onder de vorm van een USB-stick die kan geplaatst worden in de vrije P1-aansluiting op de digitale teller. Deze P1-poort is een open aansluiting op de digitale teller die vrij kan gebruikt worden.

Eénmaal aangesloten maakt u verbinding met uw lokaal Wifi-netwerk. Onze USB-stick start onmiddellijk elke 5 seconden uw actuele waarden uit te lezen zoals verbruikte energie, opgewekte energie en geïnjecteerde energie en zorgt tevens voor een lokale dataopslag met interne webserver. Door het gebruik van de interne webserver worden deze data opgeslagen en is er geen nood aan Cloudlicenties of dergelijke.

totaalconcept STM zwembaden
totaalconcept STM zwembaden

Innovatieve energieschakelaar gebruikt uw energieoverschot

Het revolutionaire van ons systeem zit in de volgende stap van het proces. We hebben nu een inzicht van de actuele verbruiken in uw woning en weten ook op elk ogenblik of u een overproductie hebt aan opgewekte energie.

Waarom deze energie niet slim gebruiken in plaats van deze terug te injecteren op het elektriciteitsnet! De investering voor een thuisbatterij is momenteel nog vrij hoog waardoor de terugverdientijd vrij lang is en de levensduur van de batterij is een onzekere factor.

Bij STM ZWEMBADEN dachten wij: laten we het zwembad van onze klanten gebruiken als energievriendelijke batterij!

Hoe gaan we nu concreet te werk?

Onze USB-stick laten we communiceren met een slimme energieschakelaar. Kort samengevat gaan we bij overproductie van zonnepanelen bepaalde toestellen inschakelen van het zwembad.

Iedereen wil graag bij de eerste mooie lentedagen van het jaar gebruik maken van zijn zwembad en liefst bij een aangename watertemperatuur. Door onze slimme energieschakelaar reeds te activeren vroeg in het voorjaar kunnen we reeds starten als er overproductie is om een commando te geven naar onze warmtepomp van het zwembad om het water op te warmen.

 

totaalconcept STM zwembaden

De werkingsmogelijkheden op een rijtje:

  • Er is reeds voldoende zonlicht in het voorjaar maar de buitentemperaturen zijn nog niet voldoende om reeds te zwemmen. Het is op deze momenten dus dat we gaan starten met deze procedure om zo uw restenergie te benutten.

  • Uiteindelijk is de temperatuur overdag ook voldoende en u wil zo snel mogelijk de éérste duik nemen in uw zwembad. Niets aangenamer op dat moment dat u uw zwembad kan openen en duiken in aangenaam water van 29°C of meer. Beter zelfs, uiteindelijk hebt u gratis uw bad verwarmd door onze slimme energieschakelaar. Door steeds gebruik te maken in de voorafgaande weken van de gratis beschikbare energie, hebben we het zwembad gebruikt als een buffervat voor warmte. Zo hoeft u geen investering te doen met dure elektriciteit. U hebt uw zwembad gratis verwarmd!

  • Tijdens de zomermaanden kan u verder de overtollige energie gebruiken om de zwembadpomp gratis te laten draaien aangezien wij gebruik maken van energiezuinige filterpompen.

  • Ook kan u door onze ontwikkeling gerust uw zwembad langer gebruiken en ook in september of indien gewenst in oktober nog genieten van uw zwembad!

Kortom: Wij zorgen ervoor dat u zorgeloos kan zwemmen

U droomt reeds een tijdje van een eigen zwembad in de tuin maar de recente energieprijzen doen u twijfelen? Dit is niet langer nodig! Laat ons samen de mogelijkheden ontdekken en geniet van zorgeloos zwemmen samen met STM ZWEMBADEN!

Vraag ons gratis e-book aan!

E-book aanvragen